Studia II stopnia
Magister
Czas trwania
2 lata
(4 semestry)
Forma
Stacjonarne
i niestacjonarne
Czesne
od 640 zł
Opis kierunku
Zdrowe i racjonalne odżywianie dla różnych grup konsumentów stało się wyznacznikiem bycia „fit”. Studia z Dietetyki pozwala na rozwijanie umiejętności oceny stanu odżywienia i rozpoznawania potrzeb żywieniowych, uczy planowania racjonalnego żywienia dla różnych grup konsumentów, a także sporządzania zestawów diet leczniczych w poszczególnych jednostkach chorobowych. Student nabywa umiejętności w zakresie przygotowywania potraw i jadłospisów z uwzględnieniem zasad dietetyki oraz bezpiecznego i efektywnego stosowania nowoczesnych metod technologii żywienia. Dietetyka była i staje się ponownie jedną z głównych gałęzi medycyny.
Dlaczego warto studiować
na kierunku Dietetyka?
- atrakcyjne specjalności dostosowane do potrzeb żywieniowych współczesnych konsumentów
- własne laboratoria i pracownie umożliwiające rozwijanie umiejętności praktycznych
- wysoka jakość kształcenia zapewniona dzięki zajęciom prowadzonym przez praktyków, posiadających doświadczenie w zakresie dietetyki
Opinie o kierunku
„Zaczęłam studia na kierunku dietetyka, bo interesuje mnie problematyka zdrowego żywienia. Wraz z postępem cywilizacji stajemy się coraz bardziej podatni na rozwój wielu niebezpiecznych chorób, coraz gorzej się odżywiamy, a żywność którą spożywamy staje się coraz bardziej sztuczna i przetworzona. Jest więc oczywiste, że w niedalekiej przyszłości będą nas prześladować najróżniejsze schorzenia cywilizacyjne, a my będziemy zmuszeni szukać pomocy u różnych specjalistów. Jednym z nim bez wątpienia będzie dietetyk i dlatego wybrałam ten kierunek studiów”
Ile wynosi czesne?
Miesięcznie | Za semestr | Za rok | |
I ROK | 650 zł | 3 200 zł | 6 400 zł |
II ROK | 650 zł | 3 200 zł | 6 400 zł |
Kwoty obowiązujące w roku akademickim 2024/2025